Důležitá kulturní událost pro všechny, kteří mají rádi mladé umění a neotřelé nápady tvůrců nastupující generace, je tradiční přehlídka tvorby studentů střední školy Michael a Akademie Michael. FestMichael již potřinácté obohatil nabídku kulturních akcí metropole a originálním slavnostním způsobem oživil její veřejný prostor.

Slavnostní část akce proběhla 21. 6. 2022 v kině Lucerna, kde ve 13.30 hodin začala projekce krátkometrážních snímků studentů oboru Filmová tvorba. V 17 hodin festival pokračoval na náměstí Míru vernisáží prací studentů oborů Grafický design, Fotografická tvorba a Design interiéru. Vystavené práce bude možno zhlédnout do 19. 7. 2022 na prostranství před kostelem sv. Ludmily a v přilehlém parku.

Přehlídku FestMichael po organizační i koncepčně-tvůrčí stránce připravují především sami studenti. Vytvářejí rovněž vizuální styl projektu, včetně loga či znělky. Akci finančně podporují sponzoři a škola Michael, která rovněž zajišťuje účast známých osobností – uměleckých garantů projektu a členů odborné poroty. V letošním roce se v této roli představí scenáristka a spisovatelka Halina Pawlowská, fotograf Karel Cudlín, režisér Vladimír Michálek, grafik Martin Strnad a architekt Martin Sladký. 

Záštitu nad akcí udělili Ministr kultury Mgr. Martin Baxa, starostka MČ Praha 2 Ing. Alexandra Udženija, místostarosta MČ Praha 2 Ing. Jaroslav Šolc, radní hlavního města Prahy MgA. Hana Třeštíková, radní hlavního města Prahy PhDr. Mgr. Vít Šimral, Ph.D. et Ph.D. a předseda výboru ZHMP Jan Wolf.